ČUDA, r. Alice Rohrwacher, IT, CH, DE (2014) 1h 50min
Gošća uvodničarka: Katerina Duda

Srijeda, 14. srpnja, 2021., 20h
Krovna terasa Doma antifašista, Emova 1, Pula

Prvu projekcija u sklopu šeste sezone održavanja filmskih projekcija uz diskusiju Kino Katarina organizira u suradnji s Udrugom antifašističkih boraca i antifašista grada Pule. Projekcija će se održati na krovnoj terasi Doma antifašista u Puli, na adresi Emova ulica 1. Gošća uvodničarka bit će multimedijska umjetnica Katerina Duda.

Čuda (Le Meraviglie)
Svakodnevicu obitelji pčelara na toskanskom selu poremeti dolazak problematičnog tinejdžera i reality TV emisije s namjerom da prikaže obitelj. Film „Čuda“ Alice Rohrwacher, jedne od najvažnijih talijanskih redateljice nove generacije, osvojio je Grand Prix 2014. na festivalu u Cannesu.


Katerina Duda (1989) je multimedijska umjetnica. Diplomirala je animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti, i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U radovima koristi medij društvene prakse, akcije i intervencije u javnom prostoru, kao i dokumentarni film i video. Izlagala je na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Autorica je dva dokumentarna filma Rezidba (ŠDF Restart) i Strujanja (Restart). Živi i radi u Zagrebu.


Projekcija se održava u skladu s epidemiološkim preporukama i broj posjetitelja/ica je ograničen.

Financijska podrška: Hrvatski audiovizualni centar