Kino Katarina: Lungomare izdanje

Kino Katarina u znak podrške Inicijativi za referendum za Lungomare organizira posebnu ad hoc projekciju uz diskusiju na Valkanama u petak, 3.6.2022 u 21 sat.

PROGRAM:

Sve što dolazi, r. Mate Ugrin
igrani, srednjemetražni, drama
HR, FR 2021.
24'14"
Mlada njegovateljica Branka dolazi na otok kako bi se brinula o starijoj ženi. Po završetku oštre zime, Brankin je posao gotov, no ona odluči ostati na otoku i tijekom ljetne sezone. Pronalazi posao u turističkom sektoru, ali plaća je oskudna, a posao iscrpljujuć te je samo još jedno privremeno rješenje.

Film je osvojio Srce Sarajeva za najbolji kratkometražni film 2021., posebno priznanje žirija Kockica Zagreb film festivala 2021. te nagradu za najbolju režiju (Mate Ugrin) i najbolju kameru (Ivan Marković) na Danima hrvatskog filma 2022.

Kratki uvod na temu sezonskog rada održat će asistentica s Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu Katarina Jaklin.Diskusiji će (što uživo što putem videoveze) doprinijeti i arhitektica Tea Truta te Jana Vukić, pročelnica Odsjeka za sociologiju FFZG.


Potpisi se skupljaju do 11.6.2022. na raznim lokacijama po gradu, a svakodnevno i na Valkanama. Ostale lokacije potražite na: www.zalungo.net

Foto: Aleksej Orel