*** RADIONICA TEHNIKA DJEVOJKAMA! ***


    Dvodnevna radionica osnova tehničke produkcije održat će se pod vodstvom multimedijalne umjetnice Sare Salamon i inženjerke zvuka i projekcionistice Ane Jurčić. Radionica se realizira u suradnji s Apotekom – prostorom za suvremenu umjetnost. Polaznice će savladati osnove sastavljanja i čitanja tech ridera, audio (razglasi, spajanje opreme, ozvučenje) i video (razumijevanje video formata, operiranje projektorom ili monitorom, kablovi, spajanje playera, platno) tehničku produkciju.

Dvodnevna radionica održat će se tokom vikenda 11. i 12. ožujka, 2023. u galeriji Apoteka – prostor za suvremenu umjetnost u Vodnjanu. U suradnji s Apotekom, polaznicama će se osigurati oprema za praktični dio radionice. Očekivani rezultati su samostalno korištenje video i audio opreme te funkcionalno postavljanje projekcije (projektor, player/računalo, platno, rasvjeta, ozvučenje).

Prijaviti se možete putem e-maila kinokatarina@gmail.com (naslov: „Tehnika djevojkama“) sa sljedećim podacima:

- ime i prezime
- kontakt
- dob i obrazovanje
- kratka motivacija za pohađanje radionice (1-2 rečenice, s naglaskom što očekujete i/ili želite naučiti)

Prijave su otvorene do 8.3.2023. do kraja dana.
Sudjelovanje je besplatno, predznanje nije potrebno!
Točan termin odredit ćemo po zaprimanju prijava.


--------------

Oslanjajući se na dosadašnje iskustvo organiziranja kulturnih događanja, Kino Katarina po prvi put organizira radionicu namijenjenu djevojkama.Radni uvjeti u kulturi, rodna ravnopravnost u polju kulture općenito, a potom i u filmskoj industriji čine tematske okosnice projekta Kino Katarina od samih početaka. Polje kulture, u smislu produkcije, je feminizirano. No, kad je riječ o tehničkim znanjima i zvanjima, primjetna je rodna segregacija i podzastupljenost žena u određenim sektorima. Sve navedeno motiviralo nas je na organizaciju radionice osnova tehničke produkcije za djevojke od 14 do 30 godina. Svrha radionice je pružiti djevojkama s interesom za produkciju u kulturi početnu edukaciju i podršku u savladavanju osnova tehničke produkcije.

Vizual: Ana Labudović // RISO i prijatelji
Radionica se realizira uz podršku Ministarstva kulture i medija RH.

Foto: Matija Debeljuh